Forum IT Moldova

Avantajele și dezav...
 
Notificări
Șterge tot

Avantajele și dezavantajele platformei Moodle


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 2 ani în urmă

Avantajele și dezavantajele platformei Moodle

 

Platforma Moodle este soluția optimă pentru organizarea învățării la distanță, în cadrul căreia puteți selecta independent programul și secvența de studiu a materialului. Mai mult, veți putea controla asimilarea materialului fiecăruia dintre elevi și identifica punctele tari și punctele slabe ale acestora.

Moodle este pentru instruirea, recalificarea și adaptarea personalului în diferite domenii de activitate, de la comerț și servicii bancare, de producție și industrie.

Cel mai adesea,  Moodle este implementat în instituții de învățământ - școli, colegii, universități și institute. Dar, recent, și companiile private au apreciat valoarea platformei.

Acest lucru nu este surprinzător, deoarece firmele care se străduiesc să se dezvolte trebuie să lucreze și să își instruiască angajații folosind tehnologii și instrumente moderne. Desigur, puteți organiza antrenamente față în față, dar acest lucru nu este întotdeauna convenabil și deloc profitabil. Prin urmare, dacă aveți nevoie să instruiți un număr mare de oameni la locul de muncă, ar trebui să vă gândiți la introducerea unui sistem de învățare la distanță.

Avantajele platformei Moodle:

  1. Principalul avantaj al sistemului Moodle este distribuția gratuită. Aceasta înseamnă că, dacă îl implementați singur, costurile dvs. vor fi zero. Nu este nevoie să plătiți pentru o licență sau o plată lunar.
  2. Capacitatea de adaptare la scopuri și obiective specifice. Sistemul are un cod de sistem deschis, deci este ușor să îl modificați folosind pluginuri (puteți citi despre cum să le instalați plugin-urile aici).
  3. Libertate de alegere. Puteți instala sistemul atât pe server, cât și pe computerul local al profesorului, apoi Moodle va fi disponibil numai în rețeaua corporativă.
  4. Platforma susține standardele internaționale pentru schimbul de materiale educaționale. Acest lucru vă permite să integrați cursuri de e-learning de la diferiți dezvoltatori în Moodle.
  5. Are multe instrumente pentru crearea de cursuri electronice. Puteți încărca în mod liber prelegeri video, atașa fișiere, sarcini de testare și multe altele.
  6. Capacitatea de a se dezvolta într-un stil corporativ. Moodle vă permite să pregătiți interfața în așa fel încât stilul corporativ să fie exprimat în deplină conformitate cu activitatea  companiei dvs.

Dezavantajele platformei Moodle:

Ca orice alt sistem, din păcate, Moodle are dezavantajele sale. Principalul dintre acestea este lipsa suportului tehnic. Faptul este că mulți programatori din întreaga lume lucrează la codul sursă, iar comunicarea între participanții la dezvoltare este dificilă.

Etichete subiectului
Distribuie: