Forum IT Moldova

Notificări
Șterge tot

Ce este Ethical Hacking?


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Ce este Ethical Hacking?

Hackingul etic este identificarea punctelor slabe în sistemele informatice și/sau rețelele de computere și vine cu contramăsuri care protejează punctele slabe. Hackerii etici trebuie să respecte următoarele reguli.

Obțineți permisiunea scrisă de la proprietarul sistemului informatic și/sau al rețelei de calculatoare înainte de a pirata.

Protejați confidențialitatea organizației piratate.

Raportați în mod transparent organizației toate deficiențele identificate în sistemul informatic.

Informați furnizorii de hardware și software cu privire la punctele slabe identificate.

De ce hacking etic?

Informația este unul dintre cele mai valoroase bunuri ale unei organizații. Menținerea în siguranță a informațiilor poate proteja imaginea unei organizații și poate economisi o mulțime de bani.

Hackingul fals poate duce la pierderea afacerilor pentru organizațiile care se ocupă de finanțe, cum ar fi PayPal. Hackingul etic îi pune cu un pas înaintea criminalilor cibernetici care altfel ar duce la pierderea afacerilor.

Legalitatea hackingului etic

Hackingul etic este legal dacă hackerul respectă regulile stipulate în secțiunea de mai sus privind definiția hackingului etic. Consiliul Internațional al Consultanților de Comerț E-E (EC-Council) oferă un program de certificare care testează abilitățile individuale. Cei care promovează examenul primesc certificate. Certificatele ar trebui să fie reînnoite după ceva timp.

Distribuie: