Forum IT Moldova

Criminalități ciber...
 
Notificări
Șterge tot

Criminalități cibernetice


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Criminalități cibernetice

Crima cibernetică este activitatea de utilizare a computerelor și rețelelor pentru a efectua activități ilegale, cum ar fi răspândirea de viruși informatici, agresiune online, efectuarea de transferuri electronice neautorizate de fonduri etc. aplicații de chat.

Tip de criminalitate cibernetică

Următoarea listă prezintă tipurile comune de infracțiuni cibernetice:

Fraudă informatică: înșelăciune intenționată pentru câștig personal prin utilizarea sistemelor informatice.

Încălcarea confidențialității: expunerea informațiilor personale, cum ar fi adrese de e-mail, număr de telefon, detalii de cont etc., pe rețelele sociale, piratarea unui site web etc.

Furtul de identitate: Furtul de informații personale de la cineva și uzurparea identității acelei persoane.

Partajarea fișierelor/informațiilor protejate prin drepturi de autor: aceasta implică distribuirea de fișiere protejate prin drepturi de autor, cum ar fi cărți electronice și programe de calculator etc.

Transfer electronic de fonduri: Acesta implică obținerea unui acces neautorizat la rețelele de calculatoare ale băncilor și efectuarea de transferuri ilegale de fonduri.

Spălarea banilor electronici: Aceasta implică utilizarea computerului pentru spălarea banilor.

Frauda ATM: Aceasta implică interceptarea detaliilor cardului ATM, cum ar fi numărul de cont și numerele PIN. Aceste detalii sunt apoi folosite pentru a retrage fonduri din conturile interceptate.

Atacurile de refuzare a serviciului: Aceasta implică utilizarea computerelor în mai multe locații pentru a ataca serverele cu scopul de a le închide.

Spam: trimiterea de e-mailuri neautorizate. Aceste e-mailuri conțin de obicei reclame.  

Distribuie: