Forum IT Moldova

Notificări
Șterge tot

Instrumente de management al configurației software


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Instrumente de management al configurației software

Orice software de management al schimbărilor ar trebui să aibă următoarele 3 caracteristici cheie:

Managementul concurenței:

Când două sau mai multe sarcini au loc în același timp, este cunoscută ca operație concomitentă. Concurența în context cu SCM înseamnă că același fișier este editat de mai multe persoane în același timp.

Dacă concurența nu este gestionată corect cu instrumentele SCM, atunci poate crea multe probleme presante.

Controlul versiunii:

SCM folosește metoda de arhivare sau salvează fiecare modificare făcută în fișier. Cu ajutorul funcției de arhivare sau salvare, este posibil să reveniți la versiunea anterioară în caz de probleme.

Sincronizare:

Utilizatorii pot verifica mai multe fișiere sau o copie întreagă a depozitului. Utilizatorul lucrează apoi la fișierul necesar și verifică modificările înapoi în depozit. Își pot sincroniza copia locală pentru a rămâne la curent cu modificările făcute de alți membri ai echipei.

Următoarele sunt instrumente populare

  1. Git: Git este un instrument gratuit și open source care ajută la controlul versiunilor. Este conceput pentru a gestiona toate tipurile de proiecte cu rapiditate și eficiență.

Link de descărcare: https://git-scm.com/

  1. Team Foundation Server: Team Foundation este un grup de instrumente și tehnologii care permit echipei să colaboreze și să se coordoneze pentru construirea unui produs.

Link de descărcare: https://azure.microsoft.com/en-us/services/devops/server/

  1. Ansible: este un instrument de gestionare a configurației software open source. Pe lângă gestionarea configurației, oferă și implementarea aplicațiilor și automatizarea sarcinilor.

Link de descărcare: https://www.ansible.com/

Distribuie: