Forum IT Moldova

Interfață [Definire...
 
Notificări
Șterge tot

Interfață [Definire]


Postări: 17
Topic starter
(@krudit)
Active Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Definirea interfețelor

Definim o interfață ca parte vizibilă a unui sistem pentru utilizatori, care își are menirea de a realiza o comunicare între acel sistem și utilizator. Există mai multe definiții ale noțiunii de interfață a unui produs software, care diferă prin detaliere și profunzime, vom indica doua din ele:

Definiția 1:  Interfața este acea parte a aplicației software prin intermediul căreia utilizatorul interacționează cu calculatorul, având prosibilitatea de a-și exprima intențiile de operare și de a interpreta rezultatele efectuate de mașină [1].

O altă definiție la subiectul interfața om – calculator o găsim în  [2]:

Definiția 2: Interfața om-calculator este totalitatea elementelor fizice reale (dispozitive periferice: tastatură, ecran, mouse etc. ) sau virtuale (butoane, ferestre, meniuri sau alte modalități de afișare și interacțiune afișate pe ecran sau aflate în contact cu alte simțuri umane: auz, simț, tactil etc.) și a programelor de calculator implicate în realizarea interfațării om-calculator.

Pentru a lucra cu un sistem, utilizatorii terbuie sa fie capabili sa controleze sistemul și sa aibă cunoștințele necesare pentru a interacționa cu el. Designul unei astfel de interfețe afectează cantitatea de efort pe care utilizatorul trebuie să-l depună pentru a introduce date în sistem și a interpreta ieșirea sistemului, precum și durata procesului de învățare a modului de utilizare.

Concluzionând, interfața utilizator este partea unei aplicații software care permite utilizatorului:

  • sa interactioneze cu calculatorul;
  • să-și îndeplinească sarcinile ce-i sunt cerute.

 

Etichete subiectului
Distribuie: