Forum IT Moldova

Notificări
Șterge tot

Tipuri Azure Clouds


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Tipuri Azure Clouds

Există în principal trei tipuri de Clouds în Microsoft Azure:

  • PAAS
  • SAAS
  • IASS

IaaS (Infrastructure as a Service) este stratul de bază al platformei cloud. Acest serviciu Azure este utilizat de administratorii IT pentru procesare, stocare, rețele sau orice alte operațiuni fundamentale ale computerului. Este unul dintre subiectele Azure de învățat care permite utilizatorilor să ruleze software arbitrar.

Avantaje:

Oferă o portabilitate eficientă în timp de proiectare

Este recomandabil pentru aplicația care necesită control complet

IaaS oferă o tranziție rapidă a serviciilor către cloud

Beneficiul aparent al laaS este că vă eliberează de preocupările legate de configurarea multor mașini fizice sau virtuale.

Vă ajută să accesați, să monitorizați și să gestionați centrele de date

Dezavantajele Iaas:

O mulțime de riscuri de securitate de la serverele nepatchate

Unele companii au definit procese pentru testarea și actualizarea vulnerabilităților serverelor on-premise. Acest lucru nu se poate face cu Azure.

PaaS este o platformă de calcul care include un sistem de operare, un mediu de execuție a limbajului de programare, o bază de date sau servicii web. Acest serviciu Azure este utilizat de dezvoltatori și furnizori de aplicații.

După cum sugerează și numele, această platformă este furnizată clientului pentru a dezvolta și implementa software. Este unul dintre conceptele de bază Azure, care permite clientului să se concentreze pe dezvoltarea aplicațiilor în loc să se preocupe de hardware și infrastructură. De asemenea, se ocupă de problemele legate de sistemele de operare, rețelele și serverele.

Avantaje:

Costul total este scăzut deoarece resursele sunt alocate la cerere și serverele sunt adăugate sau scăzute automat.

Azure este mai puțin vulnerabil, deoarece serverele sunt verificate automat pentru toate problemele de securitate cunoscute

Întregul proces nu este vizibil pentru dezvoltator, deci nu prezintă riscul unei încălcări a datelor

Dezavantaje:

Probleme de portabilitate pot apărea atunci când utilizați serviciile PaaS

Poate exista un mediu diferit la Azure, așa că aplicația trebuie să se adapteze în consecință.

SaaS (Software as a Service) este un software care este găzduit și gestionat central. Este o singură versiune a aplicației care este utilizată pentru toți clienții. Puteți scala la mai multe instanțe. Acest lucru vă ajută să asigurați cea mai bună performanță în toate locațiile. Software-ul este licențiat printr-un abonament lunar sau anual. MS Exchange, Office, Dynamics sunt oferite ca SaaS

Distribuie: