Forum IT Moldova

Cum să preveniți pi...
 
Notificări
Șterge tot

Cum să preveniți pierderea datelor?


Daniela
Postări: 187
Topic starter
(@daniela)
Membru
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Cum să preveniți pierderea datelor?

 

 

   Există diverse modalități de a preveni pierderea datelor, inclusiv câteva strategii comune pentru persoane fizice și companii. O strategie de prevenire a pierderii datelor (DLP) poate fi, de asemenea, implementată ca plan de gestionare a evenimentelor de pierdere a datelor. Mai jos sunt câteva strategii care pot fi implementate.

 

Backup

   Copierea de rezervă a datelor este cea mai importantă strategie de prevenire a datelor pe care fiecare utilizator ar trebui să o adopte. Înseamnă să păstrați cel puțin o copie a datelor dvs. pe un mediu separat, cum ar fi cloud, server offshore sau un hard disk extern. Ar trebui efectuate verificări continue pentru a vedea dacă datele nu sunt corupte sau accesibile persoanelor neautorizate. Office 365 și G-Suite sunt aplicații excelente de cloud computing pentru backup de date.

 

Firewall-uri și antivirus

   Instalarea unui firewall și a unui software antivirus este esențială pentru a proteja și a preveni accesarea datelor sensibile a amenințărilor rău intenționate. Cele două măsuri acționează ca apărători împotriva software-ului rău intenționat, cum ar fi malware și alți viruși informatici care pot încălca datele companiei. Cu toate acestea, firewall-urile și antivirusul ar trebui adaptate la nivelul organizațional de amenințare și la cerințele sale de securitate. De asemenea, cele două ar trebui actualizate constant.

 

UPS pentru prevenirea căderii de curent

   Instalarea unei surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS) poate preveni pierderea de date în cazul unor supratensiuni și întreruperi de curent. Permite salvarea corectă a documentelor și închiderea sistemului de aplicații fără riscul pierderii datelor.

 

Strategia de prevenire a pierderii datelor

  Prevenirea pierderii datelor (DLP) sunt instrumente și procese utilizate pentru a preveni pierderea datelor, utilizarea necorespunzătoare sau accesul neautorizat. Software-ul DLP definește categoriile de prioritate a datelor de la date critice și sensibile la date generale cu risc scăzut. De asemenea, explică politica privind datele și încălcările și este ghidat de reglementările și liniile directoare privind securitatea datelor.

   DLP stabilește, de asemenea, măsuri de protecție, cum ar fi criptarea și monitorizarea și controlul activităților punctelor finale. De asemenea, oferă orientări de audit și raportare pentru a identifica punctele slabe în securitatea datelor și, respectiv, încălcările securității datelor. Microsoft Office 365 Data Loss Prevention și McAfee Total Protection pentru Data Loss Prevention sunt planuri notabile pentru DLP.

 

Plan de recuperare în caz de dezastru

   Organizațiile pot, de asemenea, să stabilească un plan de recuperare în caz de dezastru (DRP) dacă are loc un eveniment de pierdere de date. Un DRP stabilește procedurile care trebuie întreprinse în cazul unui eveniment, care pot minimiza daunele și pot crește perspectivele de recuperare a datelor pierdute.

 

Alte măsuri preventive

   Alte măsuri includ păstrarea laptopurilor și a altor dispozitive de date într-un mediu uscat și fără praf pentru a preveni supraîncălzirea și efectele condițiilor umede ale dispozitivelor electronice. Definirea nivelurilor de acces la diferite tipuri de date pentru diferiți angajați asigură, de asemenea, că anumiți angajați nu pot accesa informații despre care nu trebuie să știe. O companie poate folosi, de asemenea, stocarea RAID și un sistem de fișiere de jurnal pentru a proteja datele împotriva defecțiunilor software și hardware.

 

Recuperarea datelor

   Cea mai eficientă soluție pentru pierderea datelor este un sistem bun de backup a datelor, deoarece crește șansele de recuperare a datelor. Recuperarea datelor este efectuată în mare parte de companii specializate care examinează stocarea hardware pentru recuperarea datelor șterse și, de asemenea, încearcă să restaureze datele corupte prin procese specializate. Ei gestionează laboratoare de date pentru a efectua astfel de lucrări specializate. Recuperarea depinde de tipul de mediu de stocare, de securitate și de un sistem de rezervă eficient.

Distribuie: