Forum IT Moldova

Implicațiile în pie...
 
Notificări
Șterge tot

Implicațiile în pierderea datelor


Daniela
Postări: 187
Topic starter
(@daniela)
Membru
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Implicațiile în pierderea datelor

 

 

   Prevenirea pierderii de date poate fi costisitoare în ceea ce privește resursele, instruirea și investigarea. Costul merită, deoarece implicațiile experimentării unui eveniment de pierdere de date pot fi catastrofale. Mai jos sunt câteva dintre costurile și consecințele pierderii de date pentru organizații:

 

  1. Funcțiile afacerii pot fi distruse

Datele sunt coloana vertebrală a afacerii, făcând operațiunile de zi cu zi fără întreruperi. Pierderea datelor poate afecta funcționalitatea unei entități sau a anumitor părți ale acesteia din cauza blocajelor și a alocării resurselor. Timpul și resursele vor trebui deturnate pentru a aborda incidentul de pierdere a datelor în termeni de recuperare, ceea ce duce la provocări operaționale grave.

 

  1. Reputația afacerii deteriorată

Reputația unei afaceri poate avea de suferit din cauza pierderii de date. Este esențial să comunicați clienților un incident de pierdere de date, dar poate duce, din neatenție, la o lipsă de încredere și nemulțumire. Ulterior, poate duce la alți clienți să-și ducă afacerea în altă parte.

Nemulțumirea clienților este amplificată dacă datele pierdute includ date despre clienți. Reputația afacerii este compromisă din cauza percepției clienților de neîncredere și neglijență din partea companiei. Exodul în masă al clienților este un risc potențial care poate închide afacerea. Reconstruirea relațiilor afectate cu clienții va necesita timp și resurse semnificative, deoarece pierderea de date poate bântui afacerea în anii următori.

 

  1. Implicații financiare

Datele susțin operațiunile afacerii și, dacă sunt pierdute, înseamnă că compania își pierde nu numai capacitatea de a câștiga bani, ci și mijloacele de a opera. Deoarece resursele financiare sunt, de asemenea, canalizate către recuperarea datelor, finanțele afacerii pot fi întinse până la punctul de a consuma fonduri nebugetate și de a reduce rezerve. Pierderea datelor vine cu potențialul de a falimenta o afacere.

 

  1. Efecte asupra productivității

Productivitatea angajaților este grav afectată, deoarece datele utilizate în munca de zi cu zi se pierd. De asemenea, datele sunt necesare pentru a lua decizii, iar funcția de luare a deciziilor este, de asemenea, redusă din cauza pierderii de date.

 

  1. Consecințe juridice

Pierderea datelor expune o afacere la diverse acțiuni legale și procese. Pierderea datelor clienților implică amenzi potențiale din partea autorității de reglementare pentru nerespectarea legilor și reglementărilor privind protecția datelor. De asemenea, clienții pot intenta procese împotriva unei companii în cazul pierderii datelor despre clienți. Toate aceste acțiuni legale pot afecta recuperarea generală a unei afaceri de la un eveniment de pierdere de date.

Distribuie: