Forum IT Moldova

Tendințe în protecț...
 
Notificări
Șterge tot

Tendințe în protecția datelor


Daniela
Postări: 187
Topic starter
(@daniela)
Membru
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Tendințe în protecția datelor

 

 

Ransomware

   Ransomware-ul ține ostatici datele personale de la consumatori și îi obligă să plătească o răscumpărare pentru a le recupera. De-a lungul timpului, ransomware-ul a devenit mai sofisticat și mai avansat. Se poate infiltra în sistem într-o perioadă de timp, astfel încât, atunci când se face o copie de rezervă, copia de rezervă va conține și ransomware-ul. Experții IT lucrează în mod constant la combaterea ransomware-ului. Incapacitatea de a face față programelor malware înseamnă că organizațiile nu vor putea să anuleze datele de rezervă curate, lăsând datele neprotejate. Este esențial să vă asigurați că datele de rezervă sunt protejate.

 

Infrastructură de hiper-convergență (HCI)

   Hyper-Convergence Infrastructure (HCI) este un sistem unificat care combină elemente tradiționale ale centrului de date cu stocare, calcul, rețea și management. Capacitățile de protecție a datelor integrate în infrastructura hiper-convergentă înlocuiesc treptat echipamentele centrelor de date, scad complexitatea centrului de date și cresc scalabilitatea. Echipamentele de backup și recuperare care acceptă atât medii hiperconvergente, cât și medii nehiperconvergente sunt oferite de furnizori. Cu HCI, puteți construi un cloud privat, puteți extinde la un cloud public sau puteți realiza un adevărat cloud hibrid.

 

Copierea managementului datelor (CDM)

   Tehnologia Copy Data Management (CDM) reduce numărul de copii ale datelor care trebuie salvate, ceea ce reduce costul general pentru stocare și gestionarea datelor. CDM simplifică, de asemenea, protecția datelor, crește productivitatea și reduce costurile administrative.

 

Inteligența artificială și învățarea automată

  Inteligența artificială și învățarea automată sunt adoptate pentru a detecta potențialele atacuri înainte ca acestea să se materializeze. Aceștia pot juca un rol important în măsurile de protecție a datelor.

 

Internetul lucrurilor (IoT)

    Sunt necesare măsuri suplimentare de protecție a datelor datorită interconectării dispozitivelor, deoarece atacatorilor le este ușor să pătrundă în sistem. Protecția datelor în dispozitivele interconectate este crucială pentru a asigura confidențialitatea utilizatorilor.

Etichete subiectului
Distribuie: