Forum IT Moldova

Notificări
Șterge tot

Bateria care poate funcționa timp de 5 ani


Luna
Postări: 279
 Luna
Admin
Topic starter
(@elucy)
Reputable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Bateria care poate funcționa timp de 5 ani 

Oamenii de știință japonezi au venit cu o baterie care poate funcționa timp de 5 ani , aproape fără pierderi de capacitate.

Bateriile reîncărcabile moderne își pierd până la 20% din capacitatea lor în primul an de utilizare. Dar cercetătorii de la Institutul japonez de știință și tehnologie au venit cu un material revoluționar care permite bateriilor să păstreze o capacitate de până la 95% timp de cel puțin cinci ani.

 

 

 

Datorită caracteristicilor materialului liant, bateriile moderne își pot pierde până la 40% din capacitatea lor după 500 de reîncărcări.

 

Oamenii de știință japonezi au găsit un material obligatoriu care este de multe ori mai mare decât capacitățile celor utilizate în prezent. Se numește Bis-imino-acenaphthenequinone-Parafenilenă (BP). Utilizarea acestuia vă permite să economisiți 95% din capacitatea bateriei chiar și după 1700 de cicluri de încărcare.

 

 

Oamenii de știință spun că descoperirea lor ar putea avea un efect profund asupra industriilor care se bazează pe baterii, inclusiv pe vehicule electrice. Se așteaptă ca cooperarea cu Institutul de Știință și Tehnologie din Japonia să fie de interes pentru producătorii de smartphone-uri, ceea ce noua dezvoltare va contribui la crearea mai multor produse „de durată”.


Sursă: Gizmochina

 

Distribuie: