Forum IT Moldova

Notificări
Șterge tot

Ce înseamnă Punctul portocaliu de pe iPhone


Daniela
Postări: 187
Topic starter
(@daniela)
Membru
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Ce înseamnă Punctul portocaliu de pe iPhone

 

 

Există un punct portocaliu în colțul din dreapta sus al iPhone-ului tău? Nu-ți face griji. Nu are nicio legătură cu conectivitatea sau cu bateria iPhone-ului tău. Este pur și simplu o caracteristică a iOS 14, cel mai recent sistem de operare lansat de Apple anul trecut pe iPhone.

 

Deci, ce este punctul portocaliu?

Punctul portocaliu apare în cazul în care o aplicație utilizează microfonul dispozitivului iPhone. Dacă înregistrați ceva utilizând Memo-urile vocale sau puneți o întrebare lui Siri - lumina portocalie se va aprinde.

Apare un punct verde dacă o aplicație folosește camera iPhone. De exemplu, de fiecare dată când deschideți aplicația camerei pentru a face o fotografie sau răspundeți la un apel FaceTime - lumina verde se va aprinde.

Indicatoarele luminoase portocalii și verzi nu vor apărea în același timp. Dacă înregistrați un videoclip pe iPhone, care accesează atât camera foto, cât și microfoanele sale, va apărea lumina verde. Ambele caracteristici sunt concepute pur și simplu pentru a vă proteja confidențialitatea. De exemplu, dacă apare lumina portocalie, dar aplicația pe care o utilizați nu a întrebat dacă ar putea să vă înregistreze - ar trebui să fiți suspect.

Cum să verificați ce aplicații au acces la microfonul dvs. Dacă vedeți punctul portocaliu atunci când nu vă așteptați sau pur și simplu sunteți curioși care aplicații de pe telefonul dvs. au permisiunea de a vă roti microfonul, este ușor de verificat și de modificat.

 

  • Deschide setările"
  • Selectați „Confidențialitate”
  • Alegeți „Microfon”
  • Răsuciți comutatoarele de lângă aplicații după cum doriți.

 

Dacă dezactivați accesul la microfon pentru o aplicație care a avut-o activată anterior, aplicația respectivă vă va afișa o fereastră pop-up atunci când constată că accesul său a fost revocat. Va trebui să reveniți la setări pentru a reactiva acest acces, deci fiți prudenți cu privire la ceea ce dezactivați. De exemplu, dacă dezactivați accesul la microfonul Zoom, va trebui să vă grăbiți la Setări data viitoare când încercați și să faceți apel. Cealaltă zonă principală în care puteți exercita un anumit control asupra microfonului dvs. este Siri. Pentru a dezactiva capacitatea telefonului dvs. de a asculta cuvintele de trezire „Hei Siri”, pur și simplu:

 

  • Mergi la Setari"
  • Selectați „Siri și căutare”
  • Dezactivează „Ascultă„ Hei Siri ””
Spoiler
img

 

Etichete subiectului
Distribuie: