Forum IT Moldova

Notificări
Șterge tot

HP EliteBook Dragonfly Max - vizualizarea sună mai bine decât pare [Recenzie]


Luna
Postări: 279
 Luna
Admin
Topic starter
(@elucy)
Reputable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

HP EliteBook Dragonfly Max - vizualizarea sună mai bine decât pare

[Recenzie] 

                                                   

 

Este bogat în funcții. Există atât de multe lucruri care îmi plac la Elite Dragonfly Max de 13,3 inci, de la designul său portabil la opțiunile sale 5G și tastatura confortabilă. Cu toate acestea, Sure View împiedică semnificativ experiența vizuală și nu poate fi ignorată.

 

După lansarea primei generații Elite Dragonfly G1 la începutul anului 2020, HP își pregătește acum modelele de a doua generație cu Intel Tiger Lake-U de generația a 11-a pentru 2021. Cele două noi modele sunt Dragonfly G2 și chiar Dragonfly Max de ultimă generație, cu mai multe funcții. și performanță decât pe modelul original G1. 

Principalele diferențe dintre acestea sunt rezumate în tabelul de mai jos, dar toate altfel împărtășesc modele și dimensiuni similare ale șasiului.

Elite Dragonfly G1

Elite Dragonfly G2

Elite Dragonfly Max

Cameră

web Intel Whiskey Lake-U 720p (1,2 MP) cameră web de

până la 16 GB LPDDR3 RAM

Conectivitate 4G

Intel 11th gen Tiger Lake-U

Până la 32 GB LPDDR4 VRAM

Context HP Conștient

Reducere zgomot AI

Opțiune de conectivitate 5G

Blocare HP Tamper

Include toate caracteristicile Dragonfly G2 plus:

Rezoluție mai mare Cameră web de 5 MP

Al patrulea microfon orientat spre lume

Nou Culoare negru spumant

HP Eye Ease (lumină albastră scăzută)

Baterie cu 4 celule

HP Sure View

HP Sure Recuperare cu reimaginare încorporată

T1 2020

Q2 2021

Q2 2021

Unitatea noastră de test a fost complet configurată cu CPU Core i7-1185G7, 16 GB RAM, ecran tactil 1000-nit Gorilla Glass 5 Sure View, Snapdragon X55 5G LTE și 512 GB PCIe SSD pentru aproximativ 2500 USD. Alte opțiuni includ Core i7-1165G7, 32 GB RAM sau fără bandă largă WWAN.

Este demn de remarcat faptul că nu există opțiuni GPU discrete Iris Xe Max, în ciuda a ceea ce poate sugera numele modelului. Toate SKU-urile din acest moment vin cu grafică Iris Xe integrată pe toate planurile. „Max” în acest caz este să diferențieze configurația de cel mai mic Dragonfly G2.

Alternative la HP EliteBook Dragonfly Max includ alte laptopuri de afaceri de 13,3 inci, cum ar fi  Lenovo ThinkPad X13 Yoga G2MSI Summit E13 Flip EvoAsus ZenBook Flip S UX371 sau Dell Latitude 14 9410 de 14 inci.


Un spectru profesional

Scheletul de magneziu certificat MIL-STD 810H este similar cu Dragonfly original, dar cu câteva diferențe superficiale. În primul rând, HP a adăugat un finisaj negru strălucitor care aspră ușor textura în comparație cu metalul foarte neted al originalului. În al doilea rând, mai multe părți mecanice și metalice au fost obținute din materiale reciclate în scopuri de durabilitate. Rigiditatea șasiului rămâne excelentă, fără scârțâituri și foarte puține deformări. Centrul capacului exterior se flexează cel mai mult la presiunea aplicată, dar nu considerăm că este o problemă.

În comparație cu celelalte cabrio de 13,3 inci HP , Dragonfly Max nu se simte neapărat mai puternic sau mai slab din punct de vedere al calității. În schimb, stilul vizual este cel care separă cele două laptopuri. Designul complet mat al Dragonfly-ului este, fără îndoială, o potrivire mai bună pentru mediile profesionale decât spectaculosul spectru decorat cu aur.

La fel ca Dragonfly-ul original, Dragonfly Max continuă să fie unul dintre cele mai mici și mai portabile Ultrabook-uri de 13,3 inci de pe piață. Dynabook Portégé X30W-J concurent este chiar mai ușor cu peste 200 de grame, dar nu are caracteristicile opționale WAN și 5G ale Dragonfly Max.

 

 


Conectivitate cu Thunderbolt 4

Opțiunile de port sunt identice cu Dragonfly din 2020, dar cu două upgrade-uri importante: porturile Thunderbolt 3 și HDMI 1.4 sunt acum Thunderbolt 4 și respectiv HDMI 2.0. Ultima actualizare este deosebit de importantă, deoarece permite utilizatorilor să conecteze monitoare externe 4K60. Pentru modelele viitoare, sperăm să vedem porturile USB-C de-a lungul marginilor din stânga și din dreapta laptopului la fel ca pe Razer Blade Stealth pentru o încărcare mai ușoară.

Nu există cititor de carduri SD, deoarece HP vrea să împingă QuickDrop în schimb.


Comunicare

Un Intel AX201 vine standard pentru conectivitate Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1. Dacă este configurată cu 5G, unitatea va veni cu un Qualcomm Snapdragon X55 cu suport pentru SIM și chiar eSIM. Toate benzile 5G acceptate pot fi găsite pe pagina produsului Qualcomm pentru modem . HP oferă opțiunea între AT&T sau Verizon, dar și T-Mobile va funcționa.

                                                   


Cameră web

Dragonfly Max este unic prin faptul că este unul dintre primele laptopuri de 13,3 inci livrate cu o cameră web de 5 MP în loc de senzorul obișnuit de 1 MP sau 2 MP. Utilizatorii pot face fotografii la rezoluții de până la 2560 x 1920 sau pot înregistra videoclipuri până la 1440p și 30 FPS. Deși calitatea imaginii este vizibil mai clară, camera încă suferă de aceleași probleme ca majoritatea celorlalte camere web pentru laptop, inclusiv performanțe slabe în condiții de lumină slabă, culori slabe și nicio opțiune de înregistrare de 60 FPS.

                                                      


Securitate

Funcțiile de securitate suplimentare ajută la diferențierea seriei EliteBook de seria Spectre. Dragonfly Max vine cu DriveLock automat, cititor de amprente, IR, obturator webcam, Secure Erase, TPM 2.0 și vPro, Sure Click, Sure Start, BIOSphere, Sure View, Sure Sense și multe altele, cu multe care sunt exclusive pentru familia Elitebook.


Întreținere 

Panoul de jos este fixat de cinci șuruburi Torx T5 ușor accesibile, fără niciunul ascuns sub picioarele de cauciuc. Utilizatorii pot deservi bateria, WLAN, WWAN și M.2 2280 SSD în timp ce modulele RAM sunt lipite.

                                             


Accesorii și garanție

Cutia de vânzare cu amănuntul nu include extras dincolo de adaptorul de curent alternativ și de hârtie. O husă de transport sau un stilou ar fi fost suplimente frumoase.

O garanție limitată de 3 ani a producătorului este standard în comparație cu doar un an pentru laptopurile la nivel de consumator, precum seria Spectre sau Envy.


Dispozitive de intrare: una dintre cele mai bune tastaturi de pe un decapotabil

Tastatură - feedback-ul cheii este mai clar, mai profund și mai ferm decât în ​​majoritatea celorlalte Ultrabook-uri, unde tastele sunt de obicei mai puțin profunde și mai spongioase. Cu toate acestea, zgomotul este moderat de puternic, dar creșterea ușoară a zgomotului merită experiența de tastare mai confortabilă.

Aspectul cheilor s-a schimbat față de versiunea 2020 pentru a fi mai potrivit cu cele mai recente laptopuri Envy. În special, HP a eliminat cheia Calendar pentru o cheie programabilă sau personalizabilă de utilizator mult mai utilă.


Touchpad

Clickpad-ul Precision este mai mare decât cel de pe cel mai recent Spectre x360 13 (11 x 6,5 cm vs. 11,1 x 5,6 cm). Tracțiunea este netedă și cu foarte puțină lipire când alunecați la viteze mici. Considerăm că feedback-ul este mai moale și mai silențios decât pe Spectre x360 13 atunci când faceți clic, dar nu este prea moale pentru a fi considerat prea spongios.

                                             

 

Tastele funcționale din rândul superior s-au schimbat față de modelul 2020

 

 


Afișaj: Sure View are dezavantajele sale

Interesant este că Dragonfly Max folosește un panou InfoVision IPS în locul celui AU Optronics, așa cum se găsește pe Dragonfly original. HP spune că filtrul de lumină albastră redusă pentru reducerea oboselii este exclusiv pentru Dragonfly Max, similar cu ceea ce oferă Dell pentru unele dintre laptopurile sale XPS. Caracteristicile înnăscute, cum ar fi timpul de răspuns, raportul de contrast și acoperirea culorii, sunt altfel aproape identice între Dragonfly Max și Dragonfly original.

Calitatea imaginii lasă mult de dorit. În timp ce afișajele lucioase sunt cunoscute în mod normal pentru oferirea de texte și imagini clare, Dragonfly Max încorporează un strat suplimentar Sure View pentru a limita unghiurile de vizualizare din motive de confidențialitate. Acest strat are un efect secundar nefericit de estompare a pixelilor care stau la baza textelor și imaginilor mai estompate. Nici impactul său asupra calității afișajului nu este minor, deoarece putem vedea imediat cât de curate și mai clare pot fi laptopurile concurente precum Dell XPS 13. Chiar și luciul Sure View-free Spectre x360 13 poate oferi o imagine mult mai curată decât ceea ce este capabil Dragonfly Max.

Rețineți că luminozitatea publicitară de 1000 de nituri a unității noastre de testare este evaluarea oficială pentru iluminarea din spate înainte de a lua în considerare stratul Sure View, stratul RGB și suprapunerea Gorilla Glass. Luminozitatea reală este mai aproape de intervalul 700-nit la 800-nit, ca rezultat atunci când Sure View este dezactivat. Activarea Sure View va reduce și mai mult luminozitatea afișajului.

                                                                         

 


 

Specificații HP Elite Dragonfly Max ( seria Elite Dragonfly )

 

Procesor

Intel Core i7-1185G7 4 x 3 - 4,8 GHz, 35 W PL2 / Short Burst, 18 W PL1 / Susținut, Tiger Lake UP3

Adaptor grafic

Intel Iris Xe Graphics G7 96EU , Core: 1350 MHz, Memorie: 2000 MHz, 27.20.100.9316

Memorie

16384 MB, LPDDR4X-4266, 36-39-39-90, Dual-Channel, lipit

Afişare

 

13.30 inch 16: 9, 1920 x 1080 pixeli 166 PPI, capacitiv în 10 puncte, suport stilou nativ, InfoVision X133NVFL R0, IPS, Controler: IVO85D2, Sure View, lucios: da, 60 Hz

Placă de bază

Intel Tiger Lake-UP3 PCH-LP

Depozitare

 

 

 

Toshiba XG6 KXG60ZNV512G , 512 GB  

Placă de sunet

Intel Tiger Lake-U / Y PCH-LP - cAVS (audio, voce, vorbire)

Conexiuni

 

 

3 USB 3.0 / 3.1 Gen1, 2 USB 3.1 Gen2, 2 Thunderbolt, USB-C Power Delivery (PD), 1 HDMI, 2 DisplayPort, 1 Kensington Lock, Conexiuni audio: combo de 3,5 mm, 1 cititor de amprentă, senzor de luminozitate, senzori: Accelerometru

Rețele

 

Intel Wi-Fi 6 AX201 (a / b / g / h / n = Wi-Fi 4 / ac = Wi-Fi 5 / ax = Wi-Fi 6), Bluetooth 5.1

Mărimea

înălțime x lățime x adâncime (în mm): 16 x 304,3 x 197,6 (= 0,63 x 11,98 x 7,78 în)

Baterie

56 Wh litiu-polimer

Sistem de operare

Microsoft Windows 10 Pro pe 64 de biți

Aparat foto

Cameră web: 1440p 30 FPS

Cameră primară: 5 MPix

Caracteristici suplimentare

Boxe: Boxe Quad Bang & Olufsen, 

Tastatură: Chiclet, 

Lumina tastaturii: da, 

Asistență asistență HP, 

Control audio, 

Manager de descărcare SoftPaq, 

36 luni garanție

Greutate

1,164 kg (= 41,06 oz / 2,57 lire sterline), sursă de alimentare: 264 g (= 9,31 oz / 0,58 lire sterline)

Preț

2450 USD

Link-uri

Pagina oficiala HP

 

 

Notă: Producătorul poate utiliza componente de la diferiți furnizori, inclusiv panouri de afișare, unități sau stick-uri de memorie cu specificații similare.


Sursa

Distribuie: