Forum IT Moldova

Aplicație web care ...
 
Notificări
Șterge tot

Aplicație web care folosește MySQL și PHP


Luna
Postări: 279
 Luna
Admin
Topic starter
(@elucy)
Reputable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Aplicație web care folosește MySQL și PHP

 

 

Pentru a dezvolta o aplicație web simplă folosind PHP și MySQL, care ascunde toate instrucțiunile SQL din interior și oferă o interfață grafică vizuală pentru utilizator pe care să o utilizeze atunci când interacționează cu baza de date putem folosi PHP pentru a crea acest exemplu de aplicație PHP cu MySQL.

 

PHP este un limbaj de scripting pentru server cu scop general, pe care îl putem folosi pentru a dezvolta site-uri web dinamice și aplicații. PHP are nevoie doar să fie instalat pe serverul de web care va găzdui aplicația web și aplicațiile client pot avea acces la resursele de server prin browsere web. Diagrama prezentată mai jos ilustrează arhitectura de bază a unei aplicații web PHP.

 

 

 

Evident că aveți șeful unui număr de limbaje de programare acolo; Poate vă întrebați de ce am dori să folosim PHP peste alte limbi pentru a dezvolta aplicația noastră de bibliotecă video? PHP la fel ca MySQL este open source și gratuit , nu trebuie să plătiți pentru a obține PHP; tot ce trebuie să faci este să-l descarci. Pachete precum XAMPP vin deja la pachet cu un server web, MySQL și PHP, printre altele. Acest lucru este, de asemenea, incredibil de gratuit. Acest lucru face PHP o alegere rentabilă în comparație cu alte limbaje de scripting, cum ar fi CFML sau ASP.

Un alt beneficiu pe care îl obțineți cu PHP este că este un limbaj de scripting pe partea serverului ; aceasta înseamnă că trebuie doar să îl instalați pe server și computerele client care solicită resurse de la server nu trebuie să aibă PHP instalat; doar un browser web ar fi suficient.

PHP are, de asemenea, suport integrat pentru lucrul mână în mână cu MySQL; asta nu înseamnă că nu poți folosi PHP cu alte sisteme de gestionare a bazelor de date.

PHP este multiplatformă, ceea ce înseamnă că vă puteți implementa aplicația pe mai multe sisteme de operare diferite, cum ar fi Windows, Linux, Mac OS etc.

 

PHP și MySQL

PHP și MySQL sunt ca două fețe diferite ale aceleiași monede. La fel cum MySQL a încorporat funcții pentru manipularea datelor, la fel și PHP a încorporat funcții pentru conectarea la serverul MySQL și manipularea datelor din baza de date. Să ne uităm acum la unele dintre funcțiile PHP care ne permit să manipulăm bazele de date MySQL

 

Conectare MySQL:

$dh = mysql_connect(nume server,nume utilizator,parolă);

 

unde

  • „mysql_connect” este funcția PHP încorporată pentru conectarea la baza de date MySQL
  • „servername” este numele serverului care rulează serverul MySQL.
  • „nume de utilizator” este numele utilizatorului pe care îl vom folosi pentru a ne autentifica atunci când ne conectăm la server.
  • „parola” este parola pe care o vom folosi pentru a ne autentifica atunci când ne conectăm la server.

 

 

Obiect de date PHP [PDO]

 

Alternativ, putem folosi și PHP Data Object PDO pentru a vă conecta la serverul MySQL. Are următoarea sintaxă de bază.

$dbconn = PDO nou(mysql:host=nume server;dbname=nume bază de date,nume utilizator,parolă);

 

unde

  • „dbconn” este obiectul de conexiune la baza de date pe care îl putem folosi pentru a ne manipula baza de date.
  • „new PDO (...)” creează o instanță a clasei PDO.
  • „mysql:host=nume server;” este numele serverului care rulează serverul MySQL.
  • „dbname=databasename” este numele bazei de date care urmează să fie manipulată din PHP.
  • „nume utilizator, parolă” sunt acreditările de conectare pe care le vom folosi pentru a ne autentifica.

 

După cum puteți vedea din exemplele de conexiune la baza de date a aplicației PHP de mai sus, PHP nu numai că este simplu de utilizat, dar este și flexibil. Diagrama exemplu de aplicație web PHP prezentată mai jos ilustrează modul în care interacționează aplicația client, serverul web alimentat PHP și MySQL.

 

 

Interacțiunea dintre PHP și MySQL

 

Aplicația Myflix Video Library

Presupunând că am dobândit cunoștințe despre limbajul PHP combinate cu ceea ce tocmai am învățat în seria de tutoriale MySQL, putem scrie aplicația bazată pe web în PHP care rulează pe baza de date MySQL pentru a oferi utilizatorilor noștri bazei de date Myflix o interfață grafică vizuală pentru utilizator. pentru interacțiuni.

 

Capturi de ecran Myflix Video Library

Capturile de ecran ale exemplului PHP MySQL de mai jos arată cum ar arăta aplicația de bibliotecă video care rulează pe Myflixdb.

 

 

Biblioteca video MyFlix

 

Fereastra de listare a membrilor afișată în proiectul PHP cu MySQL de mai sus:

 

 

Biblioteca video MyFlix

 

 

 

MySQL este un puternic motor de baze de date open source care poate îndeplini cerințele atât ale aplicațiilor autonome, cât și ale aplicațiilor client server.

PHP este un limbaj de scripting de uz general care poate fi folosit pentru a dezvolta aplicații client care rulează pe bazele de date MySQL.

Dotarea cu cunoștințe de dezvoltare a aplicațiilor web atât MySQL, cât și PHP este o dublă binecuvântare.

Distribuie: