Forum IT Moldova

Notificări
Șterge tot

Etapele de creare a aplicațiilor web cu Single Page Application


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 2 ani în urmă
Etapele de creare a aplicațiilor web cu Single Page Application
 
JavaScript 
 
Pentru a construi o  aplicație web cu SPA (Single Page Application), este esențial de a cunoaște limbajul JavaScript, deoarece acest limbaj de programare este fundamentul SPA. Echipa, care va dezvolta aplicația, poate folosi limbajul JavaScript pur sau poate selecta framework-urile populare precum Angular, Vue și React. Desigur, fiecare framework pentru SPA are propriile sale caracteristici, avantaje și dezavantaje, deci alegerea ar trebui făcută numai pe baza cercetărilor preliminare.
 
AJAX
 
AJAX este un instrument esențial pentru rularea oricărei aplicații SPA. Această abordare este responsabilă  și asigură o comunicare continuă între client și server.
 
Tehnologii back-end
 
Pe partea de server, alegerea este a ta. Mulți dezvoltatori susțin că Node.js este o opțiune excelentă pentru dezvoltarea back-end al SPA, dar și PHP și framework-urile sale sunt aplicate cu succes. De exemplu, puteți lua Vue.js pentru dezvoltarea front-end-ului și combinați cu cadrul de back-end Laravel PHP pentru a crea o aplicație intuitivă și ușor de utilizat cu SPA. De asemenea, puteți lua în considerare ASP.NET, Ruby și Python în aceste scopuri.
 
Baza de date
 
Deoarece există multe opțiuni diferite, trebuie să comparați cele mai bune și să alegeți cea mai potrivită pentru viitoarea aplicație. Cu siguranță merită să ne gândim dacă echipa de dezvoltare este familiarizată cu un anumit sistem de gestionare a bazelor de date. Experiența arată că MySQL și MongoDB sunt cele mai potrivite.
 
Echipa
 
Înainte de a vă gândi la complexitatea dezvoltării viitoarei aplicații SPA, asigurați-vă că echipa de dezvoltare înțelege JavaScript și toate framework-urile, instrumentele și tehnologiile aferente.
De ce specialiști ai nevoie în echipa ta?
 • Designerii UI/UX, pentru a crea o interfață atractivă și ușor de utilizat.
 • Dezvoltatorii JavaScript, să scrie cod de calitate pentru frontendul unei aplicații.
 • Dezvoltatori back-end, pentru a asigura o comunicare perfectă între interfața aplicației și server.
 • Specialiștii QA, să testeze temeinic aplicația SPA și să remedieze erorile.
 • Manager de proiect, pentru organizarea muncii.
 
Timp
 
Nu contează ce fel de aplicație sau site web construiți. Ora exactă de dezvoltare nu poate fi numită. Momentul depinde de cerințele și așteptările dvs., de complexitatea funcționalității, de numărul și experiența membrilor echipei, de cercetările preliminare și de deciziile luate.
În medie, este nevoie de 2-12 luni sau mai mult pentru a dezvolta o aplicație cu o SPA. De exemplu, va dura cel puțin 1.400 de ore lucrătoare pentru a dezvolta o aplicație Netflix SPA. Dacă calculăm pe baza unei zile de lucru de 8 ore, atunci obținem aproximativ 7 luni. Aplicația Uber va dura mai puțin timp pentru a se dezvolta - aproximativ 1.100 de ore lucrătoare, sau 6 luni.
Nu uitați că, după lansarea cu succes a aplicației, începe etapa de întreținere a acesteia. Este posibil să aveți în continuare nevoie de o echipă puternică de dezvoltare pentru a remedia o problemă potențială în câteva minute, pentru a actualiza conținutul și / sau pentru a vă îmbunătăți aplicația cu funcții noi.
 
Etape de creare a aplicațiilor web SPA
 1. Întocmirea unei misiuni tehnice. Termenii de referință corecți și detaliați garantează rezultatul dorit. 
 2. Căutați o echipă de dezvoltare. În funcție de bugetul dvs., puteți angaja o echipă completă de programatori și designeri sau experți individuali. Mai sus, am enumerat deja de ce specialiști aveți nevoie pentru a dezvolta o aplicație SPA de la zero.
 3. Lucrați la aplicație. În primul rând, este creată o machetă a viitoarei aplicații, după care începe lucrul la MVP (minimum viable product). MVP este necesar pentru a primi feedback de la primii utilizatori, ceea ce vă permite în viitor să dezvoltați un produs software complet fără riscuri și costuri suplimentare.
 4. Testarea. Pentru ca aplicația să funcționeze fără erori, este necesar să testați, să identificați și să eliminați toate defectele. Există teste alfa și beta. Prima etapă este realizată chiar în timpul dezvoltării chiar de către echipa de dezvoltare, iar a doua este deja sarcina publicului țintă.
 5. Lansarea aplicației și actualizările ulterioare ale acesteia. După ce aplicația a fost creată și lansată, lucrarea nu se oprește. Produsul software este un organism viu care trebuie să se dezvolte constant și să se adapteze noilor condiții.
 
Când alegeți o aplicație SPA
 
Există multe avantaje în alegerea unei aplicații web cu o SPA, dar rețineți că SPA nu este o soluție universală, nu este potrivită pentru toată lumea.
Ar trebui să alegeți SPA dacă:
 • doriți să obțineți o experiență de interacțiune cu aplicația din browser, care să semene cu experiența de interacțiune cu aplicații native;
 • aveți nevoie de o platformă rapidă și dinamică, care să nu gestioneze cantități mari de date;
 • trebuie să creați rapid o aplicație;
 • aveți un API gata (application programming interface).
 
Etichete subiectului
Distribuie: