Forum IT Moldova

Tabele Hash și Hash...
 
Notificări
Șterge tot

Tabele Hash și Hashmap în Python


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Tabele Hash și Hashmap în Python

Datele necesită mai multe moduri de stocare și accesare a acestora. Una dintre cele mai importante implementări include tabele hash. În Python, aceste tabele hash sunt implementate folosind un tip de date încorporat, adică un dicționar. 
În informatică, un tabel hash sau Hashmap este un tip de structură de date care mapează cheile pe perechi de valori (implementează tipurile de date ale unui tablou abstract). Folosește în principal o funcție care calculează o valoare a indexului, care la rândul său conține elemente de găsit, inserat, șters etc. Acest lucru face mai ușor și mai rapid accesul la date. De obicei, tabelele hash stochează perechi cheie-valoare, iar cheia este generată utilizând o funcție hash.
Tabelele Hash sau hărțile din Python sunt implementate utilizând tipul de date al dicționarului încorporat. Tastele de dicționar din Python sunt generate de o funcție de hash. Elementele din dicționar nu sunt ordonate și pot fi schimbate.
Un exemplu de dicționar ar fi potrivirea numelor angajaților și a ID-urilor angajaților sau numele studenților împreună cu ID-urile lor.
Privind înainte, să aruncăm o privire asupra diferenței dintre un tabel hash și o hartă hash în Python.
Etichete subiectului
Distribuie: