Forum IT Moldova

Generarea datelor d...
 
Notificări
Șterge tot

Generarea datelor de testare


Luna
Postări: 279
 Luna
Admin
Topic starter
(@elucy)
Reputable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

 

Generarea datelor de testare

În calitate de tester, s-ar putea să credeți că „Proiectarea cazurilor de testare este suficient de provocatoare, atunci de ce să vă deranjați cu ceva atât de banal ca datele de testare”. Scopul acestui tutorial este să vă prezinte Datele de testare, importanța acestora și să vă ofere sfaturi practice și trucuri pentru a genera rapid date de testare. Deci, să începem!

 

Datele de testare în testarea software-ului 

Datele de testare în Testarea software-ului este intrarea dată unui program software în timpul executării testului. Reprezintă date care afectează sau sunt afectate de execuția software-ului în timpul testării. Datele de testare sunt utilizate atât pentru testarea pozitivă pentru a verifica dacă funcțiile produc rezultatele așteptate pentru intrări date, cât și pentru testarea negativă pentru a testa capacitatea software-ului de a gestiona intrări neobișnuite, excepționale sau neașteptate.

Este posibil ca datele de testare proiectate prost să nu testeze toate scenariile de testare posibile, ceea ce va afecta calitatea software-ului.

 

 

Ce este generarea datelor de testare? De ce ar trebui create datele de testare înainte de executarea testului?

Toată lumea știe că testarea este un proces care produce și consumă cantități mari de date. Datele utilizate în testare descriu condițiile inițiale pentru un test și reprezintă mediul prin care testerul influențează software-ul. Este o parte crucială a majorității testelor funcționale.

În funcție de mediul dvs. de testare, este posibil să fie necesar să CREAȚI Date de testare (De cele mai multe ori) sau cel puțin să identificați date de testare adecvate pentru cazurile dvs. de testare (dacă datele de testare sunt deja create).

De obicei, datele de testare sunt create sincron cu cazul de testare pentru care este destinat să fie utilizat.

Datele de testare pot fi generate -

 • Manual
 • Copie în masă a datelor de la producție la mediul de testare
 • Copie în masă a datelor de testare din sistemele client vechi
 • Instrumente automate de generare a datelor de testare

 

 

De obicei, eșantionul de date ar trebui să fie generat înainte de a începe execuția testului, deoarece este dificil de gestionat altfel gestionarea datelor de testare. Deoarece, în multe medii de testare, crearea datelor de testare necesită mai mulți pași preliminari sau configurații ale mediului de testare care necesită foarte mult timp. . De asemenea, dacă generarea datelor de testare se face în timp ce vă aflați în faza de execuție a testului, puteți depăși termenul limită de testare.

Mai jos sunt descrise mai multe tipuri de testare împreună cu câteva sugestii privind nevoile lor de date de testare.

 

Date de testare pentru testarea cutiei albe

În White Box Testing , managementul datelor de testare este derivat din examinarea directă a codului de testat. Datele de testare pot fi selectate luând în considerare următoarele lucruri:

 • Este de dorit să acoperiți cât mai multe ramuri; datele de testare pot fi generate astfel încât toate ramurile din codul sursă al programului să fie testate cel puțin o dată
 • Testarea căilor: toate căile din codul sursă al programului sunt testate cel puțin o dată - pregătirea datelor de testare se poate face pentru a acoperi cât mai multe cazuri posibil
 • Testare API negativă :
  • Datele de testare pot conține tipuri de parametri nevalidi, utilizați pentru a apela diferite metode
  • Datele de testare pot consta în combinații invalide de argumente care sunt folosite pentru a apela metodele programului

 

Date de testare pentru testarea performanței

Testarea performanței este tipul de testare care este efectuată pentru a determina cât de repede răspunde sistemul la o anumită sarcină de lucru. Scopul acestui tip de testare nu este de a găsi erori, ci de a elimina blocajele. Un aspect important al testării performanței este că setul de date eșantion utilizate trebuie să fie foarte apropiat de datele „reale” sau „în direct” care sunt utilizate în producție. Apare următoarea întrebare: „Ok, este bine să testez cu date reale, dar cum obțin aceste date?” Răspunsul este destul de simplu: de la oamenii care știu cel mai bine – clienții . Aceștia pot fi capabili să furnizeze unele date pe care le au deja sau, dacă nu au un set de date existent, vă pot ajuta oferindu-vă feedback cu privire la modul în care ar putea arăta datele din lumea reală. În cazul în care vă aflați într-oProiect de testare de întreținere ați putea copia datele din mediul de producție în patul de testare. Este o bună practică să anonimizați (comprimați) datele sensibile ale clienților, cum ar fi numărul de securitate socială, numerele cardului de credit, detaliile bancare etc. în timp ce copia este făcută.

 

Date de testare pentru testarea de securitate

Testarea de securitate este procesul care determină dacă un sistem informațional protejează datele de intenții rău intenționate. Setul de date care trebuie proiectat pentru a testa pe deplin o securitate software trebuie să acopere următoarele subiecte:

 • Confidențialitate: Toate informațiile furnizate de clienți sunt păstrate în cea mai strictă confidențialitate și nu sunt partajate cu nicio parte din afara. Ca un scurt exemplu, dacă o aplicație folosește SSL, puteți proiecta un set de date de testare care verifică dacă criptarea este efectuată corect.
 • Integritate: Determinați dacă informațiile furnizate de sistem sunt corecte. Pentru a proiecta date de testare adecvate, puteți începe prin a arunca o privire în profunzime asupra designului, codului, bazelor de date și structurilor fișierelor.
 • Autentificare: Reprezintă procesul de stabilire a identității unui utilizator. Datele de testare pot fi concepute ca o combinație diferită de nume de utilizator și parole și scopul lor este de a verifica dacă numai persoanele autorizate pot accesa sistemul software.
 • Autorizare: Spune care sunt drepturile unui anumit utilizator. Datele de testare pot conține o combinație diferită de utilizatori, roluri și operațiuni pentru a verifica numai utilizatorii cu privilegii suficiente sunt capabili să efectueze o anumită operațiune.

 

Date de testare pentru testarea cutiei negre

În Black Box Testing, codul nu este vizibil pentru tester. Cazurile dvs. de testare funcționale pot avea date de testare care îndeplinesc următoarele criterii -

 • Fără date : Verificați răspunsul sistemului atunci când nu sunt trimise date
 • Date valide : verificați răspunsul sistemului când sunt trimise date de testare valide
 • Date invalide : verificați răspunsul sistemului atunci când sunt trimise date de testare InValid
 • Format ilegal de date : verificați răspunsul sistemului atunci când datele de testare sunt într-un format nevalid
 • Set de date privind condițiile de limită : datele de testare îndeplinesc condițiile de valoare limită
 • Set de date pentru partiția de echivalență: date de testare care califică partițiile de echivalență.
 • Set de date pentru tabelul de decizie : date de testare care califică strategia de testare a tabelului de decizie
 • Set de date de testare a tranziției de stat : datele de testare îndeplinesc strategia de testare a tranziției de stat
 • Date de testare a cazurilor de utilizare : Datele de testare sunt sincronizate cu cazurile dvs. de utilizare.

 

Notă : În funcție de aplicația software care urmează să fie testată, puteți utiliza unele sau toate datele de testare de mai sus

 


Instrumente automate de generare a datelor de testare

Pentru a genera diverse seturi de date, puteți utiliza o gamă largă de instrumente automate de generare a datelor de testare. Mai jos sunt câteva exemple de astfel de instrumente:

Generatorul de date de testare DTM , este un utilitar complet personalizabil care generează date, tabele (vizualizări, proceduri etc.) pentru testarea bazelor de date (testare de performanță, testare QA, testare de încărcare sau testare de utilizare).

 

Datatect este un generator de date SQL de la Banner Software, generează o varietate de date de testare realiste în fișiere plate ASCII sau generează direct date de testare pentru RDBMS, inclusiv Oracle, Sybase, SQL Server și Informix.

 

În concluzie, datele de testare bine concepute vă permit să identificați și să corectați defecte serioase ale funcționalității. Alegerea datelor de testare selectate trebuie reevaluată în fiecare fază a unui ciclu de dezvoltare a produsului în mai multe faze. Deci, fii mereu cu ochii pe el.

Distribuie: