Forum IT Moldova

Kanban - Model, car...
 
Notificări
Șterge tot

Kanban - Model, carduri, panouri și principii de bază


Luna
Postări: 279
 Luna
Admin
Topic starter
(@elucy)
Reputable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Kanban

Model, carduri, panouri și principii de bază

 

Kanban este un cadru foarte popular pentru dezvoltarea în metodologia agilă de dezvoltare a software-ului. Oferă o modalitate transparentă de vizualizare a sarcinilor și a capacității de lucru a unei echipe. Utilizează în principal plăci fizice și digitale pentru a permite membrilor echipei să vizualizeze starea actuală a proiectului la care lucrează.

Kanban a apărut în Toyota în anii 1940. Sensul lui Kanban în japoneză este „panouri publicitare”. Tabloul Kanban are coloane și cărți de poveste. Coloanele nu sunt nimic, dar stările fluxului de lucru și cardurile nu sunt altceva decât o demonstrație a sarcinii efective pe care o îndeplinește un membru al echipei.

 

 

Când se folosește Kanban?

Iată motivele utilizării metodei de dezvoltare Kanban:

 • Kanban poate fi folosit în orice domeniu și poate fi folosit foarte eficient în dezvoltarea de software. Managementul de proiect Kanban ajută la îmbunătățirea eficienței echipei.
 • Este un sistem bazat pe tragere. Sarcinile sunt eliminate de îndată ce o persoană este liberă.
 • Kanban ar trebui să fie folosit atunci când doriți să vă eliberați munca în orice moment. Necesită ramificare git, dar este realizabil.
 • Kanban ar trebui folosit atunci când doriți să schimbați prioritățile din mers. Pentru asta, tot ce trebuie să faceți este să puneți această poveste în partea de sus a cozii de lucru.
 • Ar trebui să fie folosit atunci când doriți să vă vizualizați munca și doriți să vedeți progresul sarcinilor dvs. vizual.

 

Carduri Kanban

Sistemul Kanban recomandă vizualizarea muncii. Sugerează utilizarea plăcii fizice și digitale.

 

Carduri Kanban

 

Cardurile Kanban sunt piese esențiale pe tabla Kanban, deoarece reprezintă munca la care lucrează echipa. Aceste carduri vor avea:

 1. Prioritate
 2. Proprietar
 3. Tip
 4. Data scadenței

 

O coloană din panoul Kanban reprezintă etapa de lucru și puteți plasa o limită WIP (Work in Progress) pe coloană. Limita WIP înseamnă numărul maxim de carduri care pot rămâne pe acea coloană.

 

Deoarece managementul de proiect Kanban folosește un sistem bazat pe tragere, pe măsură ce un dezvoltator este liber, el/ea poate trage un card din coloana cu activități în coloana dezvoltatorului.

 

Panou Kanban

Kanban Board este un instrument agil de management de proiect care ajută la implementarea Kanban pentru a gestiona proiecte în scopuri personale și de afaceri. Este o placă fizică sau digitală (JIRA) concepută pentru a ajuta echipele să își vizualizeze munca în diferite etape și procese. De asemenea, ajută la reprezentarea etapelor de lucru cu coloane folosind carduri.

Are coloane care reprezintă starea lucrării:

 1. To-do,
 2. Dev
 3. Testing
 4. Done.

 

Fiecare dintre aceste coloane poate avea carduri <=limita WIP. Cărțile reprezintă munca efectivă.

Puteți utiliza numere pozitive pentru a limita lucrările în desfășurare, iar acest număr limită poate fi plasat în partea de sus a coloanelor atât în ​​panourile Kanban fizice, cât și în cele digitale. Orice individ al echipei poate gestiona starea cardului său, iar întreaga echipă poate vizualiza fluxul de lucru.

 

Flux de lucru Kanban

Fluxul de lucru Kanban este un set de pași care ajută echipele să definească politici și principii explicite în Kanban. Reprezintă regulile și procedurile în timp ce munca se desfășoară în diferite etape de dezvoltare și cicluri de livrare. Fluxul de lucru Kanban constă în procese pas cu pas între pornirea și livrarea unei anumite sarcini.

Principalul de bază pe care îl urmează Kanban este „opriți începerea, începeți să terminați”. Cu ajutorul limitelor WIP, se lucrează mai mult. Există fluxuri de lucru și stări Kanban personalizabile disponibile în orice instrument modern precum JIRA.

Mai jos sunt stările de bază pe care multe echipe de software le urmează pentru gestionarea fluxului de lucru:

Stare

Înțelegerea sarcinilor

A face

Sarcinile ajung aici pentru prima dată în această stare.

Gata de analiză

Analizați sarcina și adăugați cerințe complet.

Gata de dezvoltare

Analiza finalizată și dezvoltarea poate începe.

În dezvoltare

Sarcinile sunt în curs de dezvoltare.

Gata de testare

Dezvoltarea s-a încheiat și acum pot începe testarea.

În testare

Sarcinile sunt testate.

Gata de eliberare

Testarea finalizată; se poate produce eliberarea.

Lansat/Terminat

Eliberată.

 


Cele patru principii ale Kanbanului

Mai jos sunt cele patru principii de bază ale Kanban:

 1. Începeți cu ceea ce aveți acum : sistemul Kanban sugerează să lucrați treptat și să începeți cu ceea ce aveți în prezent. Deoarece una dintre practicile sale este de a îmbunătăți continuu, trebuie să îmbunătățiți treptat sistemul.

 1. Acceptați să urmați o schimbare progresivă, evolutivă: Kanban recomandă o schimbare progresivă a procesului și nu trebuie să faceți o schimbare majoră în proces dintr-o singură mișcare.

 1. Respectați procesul, rolurile și responsabilitățile curente: Încă o dată, începeți cu ceea ce aveți acum și schimbați procesul, rolul și responsabilitățile într-o manieră incrementală.

 1. Încurajează actele de conducere la toate nivelurile : Fiecare individ poate acționa ca lider și poate oferi idei pentru a îmbunătăți eficiența întregului sistem Kanban. Nu trebuie să vă gândiți că aceasta este o activitate la nivel de management și chiar și cel mai tânăr membru al echipei poate acționa ca lider.

 


Cele șase practici de bază Kanban

Următoarele sunt principalele șase practici de bază ale Kanban:

 1. Vizualizați fluxul de lucru: Acest principiu sugerează să aveți o placă Kanban (fizică sau digitală) pentru a vizualiza fluxul de lucru. Fiecare individ dintr-o echipă trebuie să-și vadă cardul și cardurile celorlalți membri ai echipei. Vă puteți muta cărțile în coloane diferite, conform imaginii de mai sus. Aduce multă transparență în cadrul echipei și, de asemenea, facilitează rezolvarea blocajelor

 1. Limitați lucrul în derulare: Kanban este un sistem bazat pe tragere și îmbunătățește eficiența unei echipe pentru a limita munca în desfășurare și pentru a avea sarcini care pot fi finalizate în intervalul de timp dat de către echipă. Această limită WIP se aplică de la începutul până la sfârșitul fluxului de lucru. Puteți aplica limita în partea de sus a coloanei folosind un întreg pozitiv.

 1. Concentrare pe flux: Acest principiu se concentrează pe flux și pe orice întreruperi. Dacă există întreruperi sau blocaje, acestea trebuie remediate definitiv.

 1. Politici explicite: Politicile pot fi stabilite într-o echipă pentru a reduce reluarea și pentru a se concentra asupra zonelor care necesită atenție sau unde este mai eficientă.

 1. Feedback Buclă: bucle de feedback sunt foarte esențiale în Kanban. Nu este doar în cadrul echipei, ci între mai multe echipe, antrenori etc. Acest lucru ajută la îmbunătățirea sănătății generale a sistemului Kanban.

 1. Îmbunătățirea continuă: acesta este principiul de bază al sistemului Kanban. Acesta afirmă că puteți îmbunătăți întotdeauna procesul, iar asta va avea ca rezultat o eficiență mai bună.

 


Sistem bazat pe tragere

Kanban este o metodă bazată pe tragere în care sarcinile sunt trase, mai degrabă împinse. De îndată ce ați completat cardul actual, puteți trage un nou card din coloana anterioară a panoului Kanban.

Cu limita WIP, Kanban ajută la îmbunătățirea timpului de livrare și a timpului de ciclu. Ar trebui să existe cel mai mic decalaj posibil între aceste două momente.

 

De exemplu, avem 5 dezvoltatori și doar 1 tester; ce se va intampla in acest caz?

Ar exista întotdeauna multe carduri care necesită testare și vor sta inactiv și vor aștepta.

Pentru a depăși problemele menționate mai sus și pentru a îmbunătăți eficiența, Kanban urmează abordarea bazată pe tragere cu limite WIP, unde ar fi un număr limitat de carduri care trebuie extrase.

Deci, un tester va retrage o sarcină din etapa „gata pentru testare” atunci când își va termina sarcina curentă în mână. Cu limita WIP în coloanele Kanban (etape de dezvoltare), nu veți avea multe carduri nesupravegheate în fluxul de lucru Kanban.

Sistemul bazat pe tragere ajută, de asemenea, la găsirea vitezei corecte pentru echipă. Cu viteza potrivită, echipa va performa mai bine.

 

Timp de livrare și timp de ciclu

În metoda Kanban, timpul de livrare și timpul de ciclu sunt utilizate pe scară largă, există o diferență între cele două și este important să înțelegeți că pentru a evita confuzia.

Perioada de grație

Durata ciclului

Timpul de livrare este măsurat ca timpul dintre sosirea sarcinii în fluxul de lucru și plecarea acesteia din fluxul de lucru, ceea ce înseamnă că a fost eliberat.

Timpul ciclului este măsurat ca timpul dintre sosirea sarcinii în starea „în desfășurare” și sosirea sarcinii în „gata de eliberare”.

 

Aici este, de asemenea, important să înțelegeți să nu includeți timpul necesar între pregătirea pentru lansare și lansarea efectivă.

Cycle Time = Work in Progress/Throughput

 

Durata ciclului = Lucrări în curs/Debit

 

În scenariul ideal, diferența dintre timpul de livrare și timpul de ciclu ar trebui să fie minim, iar Kanban utilizează o diagramă de flux cumulativă (CFD) pentru a măsura datele istorice ale timpului de livrare și ciclu.

 

Diagrama de flux cumulativ (CFD)

CFD este o diagramă care este disponibilă în toate instrumentele de top de gestionare a fluxului de lucru, cum ar fi JIRA. Acest grafic măsoară cantitatea totală de carduri/sarcini de lucru care au intrat în fluxul de lucru și au acumulat carduri/sarcini finalizate în timp.

Vă ajută să aveți o estimare a timpului mediu de livrare și a timpului de ciclu pentru timpul prestabilit.

Diagrama CFD vă va oferi indicatori sau zone cu probleme de rezolvat. Vă va oferi o imagine clară și pe baza acestei diagrame. Puteți corecta timpul de livrare al echipei și timpul de ciclu.

 

 

Diagrama fluxului cumulativ Kanban

 

 1. Timp de livrare : este durata dintre sosirea unui card nou în fluxul de lucru și plecarea sa finală din fluxul de lucru.
 2. Durata ciclului : Este o durată între sosirea cardului în starea de funcționare și momentul în care cardul este gata de eliberare.
 3. WIP : Work in progress (WIP) limitează cantitatea maximă de elemente de lucru în diferitele etape ale fluxului de lucru.
 4. Debit : este performanța reală și indică numărul real de carduri livrate într-un interval de timp dat.

Debit = WIP/Timp ciclu

 

Limitarea WIP (lucrare în curs)

În metodologia de dezvoltare Kanban, WIP limitează numărul de sarcini/carduri la care poate fi lucrat de un membru al echipei sau întregul odată.

Limitele WIP asigură că echipa își stabilizează munca și crește caracterul predictiv, care este esențial în sistemul bazat pe pull. De obicei, decizia privind limita WIP este luată chiar de echipă.

 

Motivul pentru a seta limitele WIP

Iată motivele pentru a seta limitele WIP:

 • Își schimbă atenția asupra realizării lucrurilor, deoarece o persoană se concentrează pe o singură sarcină la un moment dat.
 • Ajută echipele să-și înțeleagă capacitatea.
 • Îmbunătățește productivitatea și timpul de ciclu.
 • Ajută la evitarea adunării sarcinilor (în modul de așteptare).
 • Ajută la mișcarea fluxului de lucru și sarcinile continuă să se miște.
 • De asemenea, ajută la rezolvarea blocantelor, deoarece o persoană nu comută între diferite sarcini.
2 Răspunsuri
Luna
Postări: 279
 Luna
Admin
Topic starter
(@elucy)
Reputable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Scrum vs. Kanban

Iată diferențele importante dintre Scrum vs. Kanban

Scrum

Kanban

Scrum pune accentul pe planificare . Începe cu planificarea sprintului și se termină cu retrospectiva sprintului. Există multe întâlniri organizate care ajută la asigurarea că echipa este aliniată cu următorii pași, priorități și învățăminte din sprinturile anterioare.

Kanban este deschis să facă modificări din mers. Înseamnă că există mai puțină rigiditate și lucrurile se pot schimba frecvent .

Acesta recomandă colectarea măsurătorilor de timp efectuate în timpul sprinturilor

Kanban recomandă grafice pentru a obține o imagine de ansamblu asupra progresului echipei în timp.

Scrum nu mai cere un angajament din partea echipelor. În schimb, este vorba despre obiectivele și prognozele de sprint.

Kanban se bazează pe time-boxing și previziuni .

Se pune accentul pe planificare și astfel estimarea are un rol foarte important în Scrum

Kanban nu are cerințe obligatorii pentru estimare.

Fiecare individ are rolul și responsabilitățile sale.

Nu există roluri stabilite, deci flexibilitate în ceea ce privește responsabilitățile individuale.

Iterațiile/Sprinturile au o durată fixă. Această durată variază de la 2 săptămâni la 1 lună.

Kanban nu se bazează pe durată . Acest lucru este măsurat în funcție de timpii de ciclu.

Echipele sunt obligate să angajeze o anumită cantitate de muncă.

Angajamentul nu este necesar , este opțional pentru echipe.

În această metodă, echipele interfuncționale sunt importante, deoarece pot face față oricărei întreruperi care ar putea cauza un blocaj în dezvoltarea software-ului.

Având echipă specializată este importantă.

Nu este posibil să adăugați elemente la iterațiile în curs.

Articole noi se pot adăuga cu ușurință dacă este disponibilă capacitatea suplimentară.

Un stoc de sprint este deținut doar de o singură echipă .

Mai multe echipe pot partaja tabla Kanban.

Livrabilele sunt determinate de sprinturi , pentru care un set de lucrări trebuie să fie finalizat și gata de revizuire.

Produsele și procesele sunt livrate în mod continuu pe baza necesității. Deci, procesul de testare și revizuire continuă simultan.

Metoda de dezvoltare a software-ului Scrum se concentrează pe restanța .

Metoda Kanban se concentrează în întregime pe tabloul de bord al procesului .

Fiecare membru al echipei are un rol specific în Scrum Master decid termenele, proprietarul produsului stabilește scopuri și obiective, iar membrii echipei conduc munca de dezvoltare.

Nu există roluri predefinite pentru o echipă. Cu toate acestea, poate exista în continuare un manager de proiect; echipa este încurajată să colaboreze și să lucreze împreună.

Cel mai bun pentru proiecte cu priorități în schimbare .

Ideal pentru echipe cu priorități stabile, care este puțin probabil să se schimbe în timp.

Măsoară producția folosind viteza prin sprinturi.

Măsoară producția folosind timpul ciclului sau timpul exact necesar pentru a finaliza o bucată completă a unui proiect.

Scrum necesită o trecere completă de la modelul tradițional la modelul Agile Scrum care va fi implementat în proiect.

Kanban nu permite schimbări drastice în proiect.

Este o metodă ideală pentru proiecte cu priorități foarte variate .

Cel mai potrivit pentru echipele cu priorități stabile .

În Scrum, întreaga echipă se concentrează pe colaborare și finalizarea sarcinii pentru a oferi o muncă de dezvoltare de calitate.

Echipele lucrează pentru a atinge obiectivele și pentru a reduce timpul necesar pentru a finaliza întregul proces. Astfel, reducerea ciclului de timp este cel mai mare indicator de succes aici.

Scrum accent pe programele sale ; elemente noi nu pot fi adăugate la iterațiile în curs.

Kanban este mai iterativ prin natura sa, deoarece nu are intervale de timp specifice . Astfel, articole noi pot fi adăugate continuu ori de câte ori este disponibilă capacitate suplimentară.

Lucrarea totală se realizează în loturi/Sprinturi .

Întregul proiect este realizat pe mișcarea fluxurilor de articole de lucru cu un singur fir .

Scrum Master acționează ca un rezolvator de probleme.

Kanban încurajează fiecare membru al echipei să fie un lider și să împartă responsabilitatea între toți.

Scrum prescrie iterații în casete de timp .

Kanban se concentrează pe planificarea unei durate diferite pentru iterația individuală.

Scrum ajută firmele să economisească timp și bani .

Metoda Kanban se concentrează pe îmbunătățirea continuă , productivitate și eficiență.

Obțineți o comunicare stabilă și consecventă a performanței la toate nivelurile.

Este mai probabil ca membrii echipei să-și atingă obiectivele mult mai ușor datorită naturii vizuale a panourilor Kanban.

Proiectele sunt codificate și testate în timpul revizuirii sprintului

Este mai probabil ca membrii echipei să-și atingă obiectivele mult mai ușor datorită naturii vizuale a panourilor Kanban.

Este mai ușor să te adaptezi la schimbările constante datorită sprinturilor scurte și feedback-ului regulat.

Este conceput pentru o ieșire obișnuită, constantă , schimbările majore ale cererii clienților pot face Kanban să eșueze.

Costul total al proiectului este minim, ceea ce poate duce la rezultate mai rapide și mai ieftine .

Dacă o sarcină nu este estimată corect, costul total al proiectului nu va fi niciodată exact . În astfel de cazuri, sarcina poate fi împărțită pe mai multe sprinturi.

Această metodologie necesită doar membri ai echipei cu experiență . Deci, dacă echipa este formată din oameni care nu sunt experți, proiectul nu poate fi finalizat la timp.

Nu sunt alocate intervale de timp specifice pentru fiecare fază, astfel încât membrii echipei nu își fac niciodată ideea cât timp pot lua în fiecare fază.

În această metodă Agile Scrum, este mai ușor să livrați un produs de calitate la o oră programată.

Este conceput pentru o ieșire regulată, constantă, schimbările majore ale cererii clienților pot face Kanban să cadă.

Planul de proiect nu va deranja niciodată chiar dacă un membru al echipei părăsește echipa.

Dacă vreunul dintre membrii echipei iese în timpul dezvoltării, poate afecta dezvoltarea proiectului .

Întâlnirile zilnice îi frustrează uneori pe membrii echipei.

Placa Kanban învechită poate duce la probleme în procesul de dezvoltare.

Proiectele mari pot fi împărțite cu ușurință în sprinturi ușor de gestionat.

 

 

Răspuns
Luna
Postări: 279
 Luna
Admin
Topic starter
(@elucy)
Reputable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă

Agile vs Kanban

 

Parametru

Agil

Kanban

Aplicație

Agile este o metodă benefică pentru proiectele în care obiectivul final nu este stabilit. Pe măsură ce proiectul avansează, dezvoltarea se poate adapta în funcție de cerințele proprietarului produsului.

Reducerea risipei și eliminarea activităților care nu adaugă niciodată valoare echipei.

Avantaj

Împărțirea întregului proiect în segmente mai mici ajută echipa să se concentreze pe dezvoltare, testare și colaborare de înaltă calitate. Efectuarea testării după fiecare iterație ajută echipa să găsească și să rezolve rapid erorile.

Cicluri mai scurte pot oferi funcții mai rapid.

Concentrează-te

Procesul agil se concentrează pe comunicarea constantă.

Lungimi mai scurte de sprint forțează să spargă articolele pentru a se potrivi în limitele sprintului.

Implicarea QA

QA nu are nimic de făcut la începutul unui sprint, dar este suprasolicitat la sfârșit.

QA este implicat în fiecare fază pentru a testa în mod regulat sistemul în curs de dezvoltare.

Dezvoltare iterativă

Procesul agil permite dezvoltarea iterativă.

Procesul Kanban nu permite dezvoltarea iterativă.

Dependenţă

Procesul depinde de Story Boards.

Procesul depinde de panourile Kanban.

Verificare vizuală

Nu oferă suport pentru verificarea vizuală a lucrărilor în curs.

Verificați vizual lucrările în curs.

Poartă

Scopul abordării Agile este integrarea, dezvoltarea și testarea continuă.

Scopul abordării Kanban este de a îmbunătăți procesul echipei

Planificare

Planificarea sprintului poate consuma timpul echipelor scrum pentru o zi întreagă.

Aveți nevoie de foarte puține modificări în configurația organizației pentru a începe

Avantaj

Cu cicluri de planificare mai scurte, este ușor să faceți schimbări în orice moment în timpul managementului proiectului.

Buclele rapide de feedback pot avea ca rezultat membrii echipei mai motivați, împuterniciți și mai activi.

Răspuns
Distribuie: