Forum IT Moldova

Principalele tipuri...
 
Notificări
Șterge tot

Principalele tipuri de testare a performanței


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 3 ani în urmă
Principalele tipuri de testare a performanței

 

Sarcina testării performanței este de a determina scalabilitatea unei aplicații sub sarcină, în timp ce faceți următoarele:
  • măsurarea timpului de execuție al operațiilor selectate la anumite intensități ale acestor operații
  • determinarea numărului de utilizatori care lucrează simultan cu aplicația
  • definirea limitelor performanței acceptabile cu sarcină crescătoare (cu o creștere a intensității acestor operațiuni)
  • cercetarea performanței la sarcini ridicate, extreme, stresante
Stress testing
Stress testing vă permite să verificați cât de eficiente sunt aplicația și sistemul în ansamblu în condiții de stres și, de asemenea, să evaluați capacitatea sistemului de a se regenera, adică pentru a reveni la normal după încetarea expunerii la stres. Stresul în acest context poate fi o creștere a intensității operațiunilor la valori foarte mari sau o modificare anormală a configurației serverului. De asemenea, una dintre sarcinile testării stresului poate fi evaluarea degradării performanței, astfel încât obiectivele testării stresului se pot suprapune cu obiectivele testării performanței.
Testarea volumului
Sarcina testării volumetrice este de a obține o estimare a performanței atunci când cantitatea de date din baza de date a aplicației crește, în timp ce se întâmplă următoarele:
  • măsurarea timpului de execuție a operațiilor selectate la anumite intensități ale acestor operații
  • se poate stabili numărul de utilizatori care lucrează simultan cu aplicația
Testarea stabilității / fiabilității
Sarcina testării stabilității (fiabilității) este de a verifica performanța aplicației în timpul testării pe termen lung (multe ore) cu un nivel mediu de încărcare. Timpul de execuție al operațiilor poate juca un rol secundar în acest tip de testare. În același timp, primul loc este ocupat de absența scurgerilor de memorie, serverul repornește sub sarcină și alte aspecte care afectează stabilitatea muncii.
Load testing  
În terminologia engleză, puteți găsi, de asemenea, un alt tip de testare - Load Testing - testarea răspunsului sistemului la modificările de încărcare (în limita acceptabilă). 
Distribuie: