Forum IT Moldova

Tipuri de vulnerabi...
 
Notificări
Șterge tot

Tipuri de vulnerabilități de securitate software


Veronica
Postări: 226
Admin
Topic starter
(@veronica)
Estimable Member
S-a alăturat: 2 ani în urmă

Tipuri de vulnerabilități de securitate software

 

În prezent, cele mai frecvente tipuri de vulnerabilități de securitate software sunt:
 
XSS (Cross-Site Scripting) este un tip de vulnerabilitate software (aplicație Web) în care scripturile rău intenționate sunt executate pe o pagină generată de server pentru a ataca clientul.
 
XSRF / CSRF (Request Forgery) este un tip de vulnerabilitate care permite exploatarea defectelor protocolului HTTP, în timp ce atacatorii funcționează conform următoarei scheme: un link către un site rău intenționat este instalat pe o pagină de încredere a utilizatorului; când se face clic pe un link rău intenționat, se execută un script care salvează datele personale ale utilizatorului (parole, detalii de plată etc.), fie trimiterea de mesaje SPAM în numele utilizatorului, fie modificarea accesului la contul de utilizator pentru a obține controlul deplin asupra acestuia.
 
Injecțiile de cod (SQL, PHP, ASP etc.) sunt un tip de vulnerabilitate în care devine posibilă executarea codului executabil pentru a obține acces la resursele sistemului, acces neautorizat la date sau dezactivarea sistemului.
 
Injecția din partea serverului (SSI) este un tip de vulnerabilitate care folosește comenzile din partea serverului pentru a fi inserate în codul HTML sau pentru a rula direct de pe server.
 
Bypass de autorizare este un tip de vulnerabilitate în care este posibil să obțineți acces neautorizat la contul sau documentele altui utilizator.
Etichete subiectului
Distribuie: